27 Mayıs 2010 Perşembe

U17'ler veda etti


U17 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İspanya'ya 3-1 mağlup olan gençlerimiz turnuvaya veda etti.

İspanya'nın teknik,fizik ve zihinsel anlamda bizden ileride olduğu çok net belli oldu maçta.Bu üstünlüklerinide maçın başından itibaren sahaya yansıttılar.Özellikle hücumdaki üçlüleri Jese Rodriguez(R.Madrid),Paco(Valencia) ve Gerard(Barcelona) savunma oyuncularımızla kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı.İlk yarı boyunca rakip yarı sahasına bile top taşıyamadık.

İkinci yarıya basınımızda "yerli Messi" lakabıyla yer alan Recep Niyaz'ın girmesiyle hareketli başladık.Maçın gençlerimiz adına en iyi ismi olan Taşkın performansına yakışır çok şık bir gol attı.Bu golle uyanan genç millilerimiz rakip kaleye daha cesur gitmeye başladı.Beraberlik golünden dört dakika sonra İspanya'nın kontrasında rakibini çekerek durduran Erhan Kartal ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kaldı.Bu bütün planlarımızı alt üst etti.Attığımız gol ile uyanan millilerimiz bu kart ile demoralize oldu.Nitekim 63. ve 66. dakikalarda bireysel hatalardan yararlanıp skoru değiştiren İspanya final vizesini aldı.

Açık konuşmak gerekirse bir önceki U17'lere göre daha pasif bir jenerasyon var.Özellikle son 2 jenarasyondan(92 jenerasyonu: Muhammet Demir,Orhan Gülle,Engin Bekdemir,Berkin Arslan,Ömer Ali;91 jenerasyonu: Batuhan Karadeniz,Emre Çolak,Abdülkadir Kayalı,Soner Aydoğdu,Özgür Çek) çok çok geride bir jenerasyon mevcut.

Artun,Okay,Taşkın,Recep,Okan ve Erhan bu jenerasyondan öne çıkan isimler.Ancak işleri zor,çok çalışmaları gerek...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder