23 Haziran 2010 Çarşamba

Cenk Gönen Beşiktaş'ta

Yıl 2004,İzmir Alsancak Stadı.Türkiye Kupası 2.Kademe maçında Göztepe ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.Maçı Beşiktaş Veysel'in golü ile zor bela 1-0 kazanıyor.Maçın ardından konuşulan tek bir şey var;16 yaşındaki Cenk'in müthiş performansı.Cenk o maçta gösterdiği performansla başta Beşiktaş olmak üzere tüm 1.lig ekiplerinin dikkatini çekmeyi başarıyor.Nitekim 1 yıl sonra Denizlispor'a transfer oluyor.Sonrası malum...

Cenk belkide hayatının dönüm noktası olan kulübe gelmiş bulunuyor.Geçen sezon devre arası İnönü Stadı'nda oynanan Ümit Milli Takım - Beşiktaş hazırlık maçında kendisi ile konuşmuştum.Özellikle Beşiktaş'a gelmeyi çok istediğini belirtmişti.Beşiktaş zaten kendisini uzun süredir takipteydi.Eninde sonunda bu transferin olacağı belliydi yani.

Cenk, 2 defa U15,15 defa U16,7 defa U17,2 defa U18,10 defa U21(Ümit),1 defada A milli takım formalarını giymiş,milli takımın tüm kademelerinde görev almış yetenekli bir isim.

1.90 boyunda 84 kilo ağırlığında muazzam bir fiziğe sahip.Cenk aynı zamanda Göztepe ve Milli takımın unutulmaz kalecilerden Ali Artuner'in yeğeni.Genleri itibariyle bu mesleğe yatkın yani.

Cenk Gönen kendisini şöyle tanımlıyor;

"Cepheden ve birebirde çok etkili olduğumu düşünüyorum. Yan toplarım da iyidir. Oyundaki dikkatimi geliştirmem ve maç oynayarak tecrübemi arttırmak gerekiyor. Her konuda kendime güveniyorum ama kendimi sürekli geliştirmem gerektiğinin de bilincindeyim. "

Ve ekliyor;

"Kaleci, lider adam olmalı. Önündeki defansa ve takıma hükmedebilmeli, yönetebilmeli. Kaptanlık pazubandını takmasa bile kaptan gibi davranması gerekiyor. En arkadan oyunu izleyebilen tek kişi kaleci biliyorsunuz. Ayrıca cesaretinin yüksek olması lâzım."

Rüştü'nünde en beğendiği Türk kalecilerden Cenk.Rüştü onun için şöyle diyor;

"Cenk’in hem oyun zekası, hem de yetenekleri üst düzeyde. Transfer edilmesi halinde Beşiktaş’a çok faydalı olabilir. Ayrıca fiziği de bir kaleci için çok uygun"

Ancak bu sezon Cenk'in iyi bir performans sergilediğini söylemek güç.Zaten Denizlisipor'da iyi performans sergileyen futbolcu varmıydı ki?Kadro yetersiz,takımda herşey ters gidiyor,önünüzdeki savunma her maç rakip forvetlere tonlarca pozisyon veriyor.Nasıl konsantre olabilirsiniz?Ben Cenk'in yeteneklerine güveniyorum.Rüştü gibi bir kaleciyle çalışacak olmasıda bir şans.Süper Ligde alınabilecek yerli genç kalecilerin başında gelen bir kaleciyi almak başarıdır.Hayırlı olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder