8 Haziran 2010 Salı

İhtiyar Delikanlılar




Dün akşam blogları yoklarken PCLion FC'nin sayfasında dünya kupasında mücadele edecek genç oynculardan kurulu bir kadroyu değerlendirdiğini gördüm.O yazıyı okuduktan sonra benimde aklıma dünya kupasında mücadele edecek emektar futbolculardan kurulu bir kadro oluşturmak geldi.Yaş sınırını 35 ve üstü olarak belirlediğim için bir hayli kısıtlı bir imkan var ama kadro oluşturmaya engel değil.

Tecrübe,futbolda yetenek kadar önemli bir olgudur.Gençliğinde çok şeyler beklenirken başaramamış ama olgunlaşınca kendini bulmuş yada yaşlandıkça güzelleşen "yıllanmış şarap gibi" deyimiyle anılan bir sürü futbolcu profili var önümüzde.Bu profiller bize tecrübenin futbolda ne kadar önemli olduğunu kanıtlamaya fazlasıyla yetiyor.

Özellikle uluslararası turnuvalarda teknik adamlar kadrolarında tecrübelerinden yararlanmak ve takıma ağabeylik yapmaları adına birkaç "yaşlı" futbolcuyu kadrosunda bulunduruyor.

Bu dünya kupasında da takımların çoğunda "ihtiyar delikanlılar" mevcut.Şimdi o emektarlardan bir kadro oluşturalım;

Kalemizde,James(İngiltere),Butt(Almanya),Schwarzer(Avustralya) gibi kaliteli eldivenler var.Bu bölge bu kadroyu oluştururken en fazla alternatifimizin olduğu bölge.O yüzden aralarında Hamidou'nun da olduğu birkaç isim dışarıda kaldı.

Savunmada,Cannavaro(İtalya),Ooijer(Hollanda),Moore(Avustralya),Scotti(Uruguay) ve Van Bronckhorst(Hollanda) bulunuyor.Bu bölgede de pek sıkıntımız yok gibi.

Orta saha bölgesine geldiğimizde kısıtlı bir liste var elimizde.Günümüz futbolunda gücün,enerjinin ve kondisyonun tavan yaptığını düşünürsek teknik adamlar orta saha bölgesini daha dinç ve genç oyunculardan kurmuş durumdalar.Özellikle kanat oyuncusu bulmakta zorluk çektik.Veron(Arjantin),Caniza(Paraguay),Elliott(Yeni Zelanda),Chipperfield(Avrustralya) ve Blanco(Meksika) elimizdeki orta saha emektarları.

Forvet bölgesinde Palermo(Arjantin) ve Nkufo(İsviçre) gibi kaliteli ayakların yanında Fransa ligini tavaf etmiş Saifi(Cezayir) ve Honduras futbolunun en önemli ismi Carlos Pavon(Honduras) gibi alternatifler bulunuyor.

Kadro

Not:Hepsi kendinin kaptanı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder