16 Haziran 2010 Çarşamba

İspanya 0 - 1 İsviçre

İsviçre'nin bu galibiyetiyle birlikte turnuvanın ilk büyük sürprizi gerçekleşmiş oldu.

İspanya klasik futbolunu oynadı.Her zaman olduğu gibi pas yaparak rakibin gardını düşürmeye çalıştılar.Yine pasların şiddeti ve isabet oranı çok iyi.Yine topla ilk temaslar ve top kontrolleri çok iyi.Ama açamadılar rakip savunmayı bir türlü.Açtıklarında da Benaglio'yu geçemediler.Sıfıra indiler,göbekten delmeye çalıştılar,uzaktan şut attılar ama bir türlü olmadı.

Aşamadıkları savunmada yabana atılacak bir savunma değil.Disiplin,yardımlaşma ve takım savunması ile nam yapmış bir takım İsviçre son yıllarda.Bu takım 2006 Dünya kupasından gol yemeden elenmişti.Bugün yine her alanda ellerinden geldiği kadarıyla savaştılar.İsviçre'nin savunma dışında ortaya koyduğu oyun pek iç açıcı değildi aslında.Rakip kaleye gitmekte çok zorlandılar.İleri uçta oynayan iki oyuncuda kontrayı çok iyi yapamayan oyuncular.Eren stil itibariyle Nkufo'da yaşı nedeniyle bu tarz oyunu çok iyi berececek bir durumda değil.Ancak Benaglio'nun kale vuruşundan sonra oluşan pozisyonla gelen sürpriz gol onlar için bir piyango niteliğindeydi.Bu golle beraber müthiş bir direnç artışı oldu takımda.Ama İspanya çok açılmasına rağmen bir türlü kontra yapamadılar.Eren'in şık hareketleri sonrası vurduğu,direkten dönen top dışında gidemediler kaleye.Ama Frei dönünce bu hızlı çıkma sorununuda hallederler.Göbekte başta Gökhan olmak üzere Huggel ve Fernandes çok iyi mücadele etti.

İspanya'da Bosque'nin iki tercihi yanlış bence.Bu takımda Busquets ve Silva yerine Fabregas ve Torres her türlü oynar.Bu iki oyuncu bugün sahada diğer futbolcuların hızına yetişemeyen oyunu yavaşlatan oyunculardı.Silva takımda fiziksel olarak en çabuk en çevik oyuncu olabilir ancak zihinsel anlamda yavaş kalıyor.Çabuk düşünemiyor diğer arkadaşları gibi,buda pas trafiğini olumsuz etkiliyor.Keza Busquets'te öyle.

Almanya'da Mesut'un futbolu,bugün Gökhan ve Eren'in futbolu biz Türk futbolseverlere bir kez daha "ah" dedirtti.

İspanya bu gruptan ne yapıp edip çıkacaktır.İsviçre'nin bu galibiyeti en çok Şililileri üzmüştür...

4 yorum:

  1. Torres sakat bildiğim kadarıyla, o yüzden sonradan girdi. Yani Del Bosque'nin tercih hatası olduğunu sanmıyorum. Busquets'i ben de dahil kimse beğenmez ama Xavi ve Iniesta ile uyumlu olduğu için tercih edilmiş olmalı. İspanya 13 şut attı, 11'i kaleyi buldu. Yarım pozisyonlar da dahil 24 gol pozisyonuna girdiler. Kötü oynadıklarını düşünmüyorum, biraz şans da lazım futbolda.

    YanıtlaSil
  2. Bende kötü oynadıklarını düşünmüyorum.Gol atmak için ne yapılması gerekiyorsa yapıyor adamlar ama olmayınca olmuyor.Torres sakat değil İspanya'nın son maçlarında falan Villa oynadı tek hep.Bosque'nin tercihi yani.Busquets'i ben beğeniyorum zaten ama Fabregas ondan daha yararlı olur...

    YanıtlaSil
  3. Sakattı Torres, önceki maçlarda olmamasının sebebi de sakat olmasıydı zaten :)

    http://soccernet.espn.go.com/world-cup/blog?entryID=5288947&name=worldcup2010blog&cc=5739&ver=global

    Spain injuries: Fernando Torres, Andres Iniesta and Cesc Fabregas all are limping into the tournament and might not start against Switzerland.

    YanıtlaSil
  4. Busquets + Xabi Alonso yapmasının bir sebebi de muhtemelen ileri turlarda böyle oynamak gerekli olduğu ve oyuncuları şablona alıştırma isteği. Bu maçı riske ederek Xabi - Xavi - Busquets oynatıldı. Xavi - Fabregas - Xabi daha faydalı olurdu bu maçta tabi ama ileri turlarda çok kırılgan olur. Muhtemelen amaç sisteme alıştırmak.

    YanıtlaSil