21 Haziran 2010 Pazartesi

Portekiz 7 - 0 Kuzey Kore

Portekiz maça ya "hızlı ve hırslı başlayalım,fark yapalım biz burdayız diyelim" ya da "nasıl olsa bu maçı birşekilde alırız,dün rakibimiz Fildişi'de yenildi,sıkmaya gerek yok" felsefesiyle başlayacaktı kanaatimce.İlk yarım saati irdelediğimizde ikinci felsefe daha önplanda gözüküyordu.Ama maç sonunda iki felsefenin karışımı olan"sıkmadan fark yapıp,biz burdayız" dediler.İlk maçta ileride top tutamamaları nedeniyle Liedson'un yerine Hugo Almeida'yı oynatmasıda bir işe yaramamış gibiydi Portekizli teknik adamın.Golün olduğu dakikaya kadar kalecinin hatası sonucu Carvalho'nun direkten dönen topundan başka pozisyon bulamadılar zayıf rakip karşısında.29. dakikada Meireles'in zeka kokan koşusuna Tiago'nun zamanlamalı attığı pas sonrası gelen golle rahatladı Portekiz takımı.Zaten bu golden sonra rakip disiplini elden bırakınca olanlar oldu.Bugün Portekiz'de orta alanda Tiago ve Meireles iklisi çok iyi bir futbol sergilediler.İkiside çift yönlü fubollarıyla parmak ısırttılar.Genç sol bek Coentrao'da takımın en iyilerindendi.Ronaldo rakip açılana kadar yine istenileni veremedi ama rakip dağıldıktan sonra sazı eline aldı.

Kuze Kore takımı turnuvadan önce "kapalı kutu" olarak nitelendirilen takımlardandı.Oynadıkları iki zor maçtada gördükki beklenilenden çok daha teknik ve oyun görüşü iyi olan oyunculardan kurulu bir takım.İki güçlü rakip karşısında da belli bölümlerde istedikleri oynu ortaya koyabildiler.Bunun nedeni,futbolcuların kendilerine olan güveni.Takım adına pek işe yaramasada sürekli uzaktan şut ve dripling denemeleri bu özgüvenin kanıtı.En büyük zaafları tecrübesizlik ve savunma.Savunma hem bireysel anlamda hemde takım savunması anlamında çok vasat.Bugün golü yedikten sonra yol geçen hanına döndü savunmaları.Golü yedikten sonra oyundan fena halde düşdüler.Tabi en büyük şanssızlıklarıda çok güçlü bir gruba düşmeleri.

Brezilya ve Portekiz gruptan elele çıktı diyebiliriz.

1 yorum:

  1. Bu tarz takımlar ilk veya ikinci golden sonra dağılıyor. Esas belirleyici, ilk golün kaçıncı dakikada geldiği. Ben Fildişi'nin hücum potansiyelini Portekiz'den yukarı görüyorum. Fildişi henüz son sözünü söylemedi, onlar da Portekiz'in 7 attığı takıma teoride 10 atabilir. Ve 5 gol attıktan sonra "yeter, bunlar gariban" diyip bırakmayacaklardır :)

    O değil de, Kuzey Kore'li oyuncular ülkeye döndüklerinde başlarına çok kötü şeyler gelebilir.

    YanıtlaSil