19 Temmuz 2010 Pazartesi

Ersan Adem Gülüm Beşiktaş'ta..!

1987 Avustralya/Carlton doğumlu Ersan futbola 9 yaşında London Home United'da başladı.Daha sonra Avustralya'da boy gösteren Türk takımlarından Anadoluspor'a transfer olan Ersan Avustralya Ümit Milli takımıyla birlikte bir turnuvadayken Ersun Yanal'ın scout ekibi tarafından beğenilip, 2006 yılında Manisaspor'a transfer edildi.Yeni bir ülkeye alışmakta zorluk çeken genç oyuncu geldiği sezon sadece 4 maçta şans buldu.Daha sonraki yıl 1.Lig ekiplerinden Elazığspor'a verildi.Burada kendisini yavaş yavaş göstermeye başlayan oyuncu başarılı performansı sonrasında Süper Lig takımlarının dikkatini çekti.Ancak onu almak için çok ciddi çabalar sarfeden Adanaspor'a transfer oldu.İlk sezonunda çok başarılı bir performans sergileyen Ersan sezon sonu yapılan ödül töreninde Bank Asya'da yılın 11'ine seçildi.Geçtiğimiz yıl Adanaspor'un 3.lük başarısında da büyük rol oynayan Ersan,G.Saray adına Tugay Kerimoğlu ve Adnan Sezgin tarafından birkaç maçta izlenip beğenilmişti.

Şahsen Ersan'ı çok fazla izlemedim.Ancak izlediğim kadarıyla ve Adanalı taraftarların yorumlarına göre;son derece fizikli,güçlü,sağlam ve sert bir oyuncu.Hava toplarında ve kesicilik konusunda çok iyi.Bunlar iyi bir stoperde doğal olarak bulunması gereken özellikler.Ersan'ı farklı kılan ise topla olan haşır neşirliği.Ender bulunan solak stoperlerden olan Ersan ayağına hakim.Topu oyuna sokma konusuda nispeten başarılı.Zaman zaman ise savunmadan dikine driplinglerle çıkıp hücuma destek veriyor.Ekstra olarak toplarada çok iyi vuruyor.Schuster'in savunmayı önde kuracağını,hatta bu uğurda Ferrari'ye bile olumsuz baktığını düşündüğümüz zaman ister istemez sürati merak ediliyor Ersan'ın.Süratli diyebilmek zor ama fiziğine oranla son derece çevik bir stoper.Ersan sol bekte de oynayabiliyor.

Ersan'a Türkiye kapısını açan Ersun Yanal ve Adanaspor teknik direktörü Kemal Kılıç'ın genç stoper hakkında ki görüşleri şu şekilde;

`` Ersan, Avustralya`dan buraya geldiği günden çok farklı. Kendisini çok geliştirdi. Avustralya`lı futbolcuları incelerseniz eğer, çok disiplinli ve profesyonel futbolcular oluyorlar. İşlerine son derece önem veriyorlar. Ersan`da öyle bir genç kardeşimiz. Çok profesyonel ve kendini geliştirmeye müsayit. Beşiktaş takımında kurdukları kadroda yer alabilmesi onun için çok önemli. Ersan iyi bir kesicidir. Verilen her görevi yapar. Savunma`da çok sağlam yere basar. Hucüm olarak Ersan`dan birşey beklemek yanlış olur. Toplara çok iyi vurur. Beşiktaş bu sene çok iyi kadro kuruyor fakat önemli olan takım olmak. Umarım takım olurlar. Beşiktaş için Ersan hayırlı olsun. ``
Ersun Yanal

Teknik patron Kemal Kılıç'da, Ersan'ın Beşiktaş'da başarılı olacağını ve çalışmayı çok seven bir oyuncu olduğunu söyledi. Savunma bölgesinde görev yapmasına rağmen Ersan'ın topu iyi oyuna sokması, hücuma başarı çıkması ve isabetli şut attığına dikkat çeken deneyimli teknik adam ‘'Bu özellikler kazancı olacaktır.Yaşının genç olması ve hırslı futbol yapısı da diğer bir avantajı. Şans bulduğu anda iyi değerlendireceğine eminim. Kendisi ile çalışmak büyük zevkti'' şeklinde konuştu.

Ersan genç ve son derece karizmatik bir oyuncu.Dolayısıyla 'İstanbul geceleri onun,oda genç kızların dikkatini çekecektir' düşüncesi oluşabilir kafalarda.Ersan'ın nişanlı ve yakında evlenecek olması bu konuda yüreklere biraz olsun su serpiyor.

Bu transferde,Beşiktaşlılar tarafından olumlu yaklaşılabilecek bir diğer konuda Ersan'ın "Türkiye'de tuttuğun takım var mı?" sorusuna; "yok aslında,babam koyu bir Beşiktaş taraftarıdır ama ben onun kadar olmasam da Beşiktaş'ı takip ederim." şeklinde verdiği cevap.

Hem Ersan,hem Beşiktaş hemde Türk futbolu için hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder