13 Haziran 2010 Pazar

Cezayir 0 - 1 Slovenya

Turnuva başladığından beri izlediğim en zevksiz maçtı.Grupta dün oynanan İngiltere - ABD maçının berabere bitmesi bile iki takımın iştahını açmaya yetmemiş.

İki takımda inanılmaz kontrollü başladı maça.Öyle ki seyircileri ayağa kaldıran ilk atak 36. dakikada bir yan topta savunmadan gelen Halliche'nin yaptığı kafa vuruşu ile gerçekleşti.Bu dakikadan sonra iki takımda biraz kıpırdanır gibi oldu.Slovenya adına Birsa'nın uzaktan attığı şutta ilk yarıdaki tek ataktı.İkinci yarı işlerin düzeleceğini,en azından iki takımdan birinin biraz daha cesur davranacağını düşünmüştüm ama ilk yarının geneline hakim olan anlayış devam etti.Savunmayı önplanda tutup "şansa kadere bir gol bulursam ne mutlu bana" felsefesi Slovenya için tuttu.O şans Koren'in zayıf diye nitelendirilebilecek şutunu Green'e özenerek içeri alan Chaouchi sayesinde geldi.Kırmızı kartın üstüne yediği bu golle iyice demorolize olan Cezayir oyundan düştü ve istediği atakları gerçekleştiremeyerek maçtan mağlup ayrıldı.

Slovenya'da Novakovic beklenenin çok altında bir performans gösterdi.Biraz Koren birazda Birsa etkili olmaya çalıştılar.Handanovic kalesinde güven verdi.

Cezayir takımında Belhadj,Ziani ve Yebda çabalasalarda üretken olamadılar.Savunmada özellikle Halliche başarılı futboluyla göze battı.Matmour oyuna hiç giremedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder