12 Haziran 2010 Cumartesi

İngiltere 1 - 1 ABD

Maçtan önce Carrick'li bir orta saha ve tek forvet Rooney olarak bekliyordum İngilizlerin kadrosunu.Ancak Capello tercihini Heskey'li çift forvetten yana kullandı.

Maçın hemen başında Heskey yaptığı asistle hocasını haklı çıkarıyordu bir bakıma.Gerrard'ın attığı golle maça adeta önde giren İngiltere oyunu rolantiye almaya başladı.Topu ABD'ye bırakan İngiltere hızlı çıkışlarla farkı artırmanın peşindeydi.Ne ABD topu olumlu kullanıp sağlıklı hücum organizasyonları yapabiliyordu ne İngiltere kaptığı toplarla hızlı çıkıp rakip kalede tehlike yaratabiliyordu.Dempsey'in "vurmak için" vurduğu topu Green içeri almasa ilk yarıda bu oyun anlayışıyla geçecekti.

İkinci yarı ile beraber İngilizler özellikle kanat akınları ile etkili olmaya başladılar.Sağdan Johnson-Lennon ikilisi,soldan Cole-Philips ikilisi sıfıra inerek orta açma girişiminde bulundular.Ancak bu ortaların çoğunda havada tek rakibi THY olan Onyewu başarılıydı.Heskey birkaç kez iyi sıçrayıp vursada gol atma başarısını gösteremedi.Bunların dışında İngiltere'nin Heskey ve Philips'le etkili pozisyonları vardı.Bu pozisyonlarda Howard başarılıydı.ABD adına ikinci yarının en önemli pozisyonu ise Altidore'nin Carragher'i ezerek getirip attığı şutta direkten dönen toptu.Özellikle son 15 dakikada topu şişirmeye başlayan İngiltere Onyewu'yu geçemedi ve maç berabere bitti.Onyewu eğer takım kapanıyorsa müthiş oynuyor.İlk yarıdaki etkisiz oyunu ABD'nin gol bulmak zorunda olduğundan geride kalamamasındandı.

İngiltere'de kaptan Gerrard,Johnson ve Heskey öne çıkan isimlerdi.Lampard ve Rooney beklenenin çok altında bir performans gösterdi.Rooney 75. dakika civarlarında uzaktan attığı şut dışında hiçbir şey yapmadı.Green iki puanın yitirilmesine sebebiyet veren hatayı yaparak hayal kırıklığı yaşattı.

ABD milli takımında Howard,ikinci yarıdaki Onyewu başarılı isimlerdi.Altidore,Bradley,Cherundolo idare ettiler.

Bu beraberlik yarın ki Cezayir - Slovenya maçını daha zevkli kılacaktır...

4 yorum:

  1. İngiltere tam da beklediğim gibiydi. Kale ve defans açıklar veriyor, hücum ise çok sağlam atağa çıkıyor ve pozisyon üretmekte zorlanmıyorlar. Beklenmedik şey ise hem kendi beceriksizlikleri hem de Howard yüzünden çok kaçırmaları.

    ABD ise olumlu izler bıraktı, Cezayir ve Slovenya'yı görmeden konuşmak çok doğru olmaz ama muhtemelen 2. tura çıkarlar. Çok pozisyon vermeleri kendi zaafları değil, İngiltere hücum hattıdır. Slovenya ve Cezayir'e bu kadar pozisyon vermeyecekler. Verseler bile kale çok sağlam. Dempsey - Donovan - Altidore'un gol atamayacağı takım çok az.

    YanıtlaSil
  2. Ayrıca Heskey'in iyi oynayıp asist yapması onun bir Mehmet Yılmaz olduğu gerçeğini değiştirmez :)

    Rooney - Heskey iyi anlaşıyor diye Heskey'i oynatıp Defoe'yu oynatmamak yanlışı yanlışla örtmekten başka birşey değil.

    YanıtlaSil
  3. Heskey konusunda katılmıyorum.Bir pivot santraforun yapması gereken herşeyi yaptı adam dün.O çıktıktan sonra Onyewu bile rahatladı.Her türlü havadan yerden sırtı dönük top alıp servsis yaptı sağa sola.Pozisyonada girdi ancak bitiriciliğinin kurbanı oldu.Mevcut kadroda böyle bir sistemde tercih edilmesi gereken ilk isim Heskey bence...

    YanıtlaSil
  4. Gol vuruşunun olmaması onu bir Ersen Martin yapıyor zaten :) O da İngiltere Milli Takımı'nda oynasa 59 maçta 7 gol atardı. Tamam servis yapmıyor, top indirmiyor demiyoruz ama forvet dediğin gol de atacak.

    YanıtlaSil