27 Ağustos 2010 Cuma

Avrupa Ligi Kura Değerlendirmesi

Genel manada "iyi" bir kura çektik diyebiliriz.Diğer gruplara baktığımız zaman "şu grup olsa daha iyi olurdu" diye hayıflanabileceğimiz bir E grubu var gibi duruyor.Porto ve CSKA Sofia takımları ile yakın geçmişte karşılaşmış olmamızda artı hanesine yazılabilir.Ancak Rapid Wien'in diğer iki rakibe oranla daha bir kapalı kutu modunda olması ve Aston Villa'yı elemesi acaba mı dedirtiyor?Ne olursa olsun normal şartlarda Beşiktaş'ın bu gruptan Porto ile birlikte çıkması kuvvetle muhtemel.Ki çıkmasıda lazım.Şimdi rakiplere biraz daha yakından göz atalım.

Porto

Teknik Direktör: Andre Villas-Boas

Porto gruplara kalmayı Belçika ekibi Genk'i 0-3 ve 4-2'lik skorlarla yenerek başardı.

Klasik bir tabir olacak ama Porto eski Porto değil.En azından Şampiyonlar Ligi'inde rakip olduğumuz dönemdeki Porto'dan ve daha önceki Porto'dan söz etmek mümkün değil.Portekiz liginde sezona 2'de 2 yaparak başladılar ve 1. sıradalar.Sezon öncesi oynanan Süper Kupa finalinde de Benfica'yı 2-0'la geçtiler.Kısaca Porto sezona iyi başladı diyebiliriz.


Porto transferde her sene olduğu gibi bu senede hareketli bir yaz geçirdi.Porto'nun son yıllardaki transfer politikasıyla ilgili yazımız burada mevcut.Savunmanın bel kemiği olan Bruno Alves'i Zenit'e sattılar.O bölgeye Arjantin futbolunda savunmanın parlayan yıldızı olan Otamendi'yi transfer ettiler.En önemli transferleri ise Sporting'ten aldıkları Moutinho.Lucho Gonzalez'den sonra orta alanın ortasında bir boşluk oluşmuştu.Moutinho o bölgeyi layıkıyla dolduracaktır.Rolando,Meireles,Moutinho,Falcao ve Hulk takımın en önemli oyuncuları konumundalar.


İdeal 11'leri;

CSKA Sofia

Teknik Direktör: Pavel Dochev

CSKA Sofia önce Galler takımı TNS'yi 2-2 ve 3-0'lık skorlarla geçti.Daha sonra Kuzey İrlanda'nın Cliftonville Belfast takımını 1-2 ve 3-0'lık skorlarla saf dışı bırakarak gruplara kalma başarısı gösterdi.

CSKA Sofia 16 takımlı Bulgaristan Ligi'nde 4 maçta 2 mağlubiyet 1 beraberlik ve 1 galibiyetle 11.sırada yer alıyor.Sezona kötü başladılar diyebiliriz.

Etkili oyuncularından biri olan Fransız Eliot Grandin'i Blackpool'a sattılar.Dikkat edilmesi gereken oyuncuları Marquinhos,Tiero,Trifonov ve Dimitar Iliev.

İdeal 11'leri;

Rapid Wien

Teknik Direktör: Peter Pacult

Rapid Wien ilk olarak Litvanya'nın Suduva takımını 0-2 ve 4-2'lik skorlarla eledi.Daha sonra Bulgaristan'ın Beroe Stara takımını 1-1 ve 3-0'la kupanın dışına ittiler.Son olarak ise sürpriz yaparak Premier Lig'in güçlü ancak bir o kadarda formsuz temsilcilerinden A.Villa'yı 1-1 ve 2-3'lük skorlarla geçerek gruplara kaldılar.

Rapid Wien 5 maçta 3 galibiyet 2 mağlubiyetle 10 takımın mücadele ettiği Avusturya Bundesliga'da 3. sırada yer alıyor.


Kadrolarında Yasin Pehlivan,Veli Kavlak ve Tanju Kayhan gibi Türk asıllı genç ve gelecek vaad eden futbolcuları barındırıyorlar.Hoffman,Salihi,Heikkinen takımın en önemli oyuncuları konumundalar.Ancak gol yollarındaki en önemli silahları Jelavic'i Glasgow'a sattılar.Jelavic'in gidişi Rapid Wien adına büyük handikap.


İdeal 11'leri;


Son olarak sıralama tahminim;


1-Porto
2-Beşiktaş
3-Rapid Wien
4-CSKA Sofia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder